söndag 28 juni 2009

Känner ni doften?!

Hej! Tänk om ni var här nu och kunde känna doften av mina ljuvliga pioner som äntligen har slagit ut! De luktar helt fantastiskt och de är vackra - stora och ljust ljust rosa och en del av dem är nästan lite aprikosfärgade i mitten.





I samma land växer också den här buskrosen, den doftar också helt underbart!



Tyvärr kan jag faktiskt inte namnet på någon av dem, men det kanske ni vet och kan tala om för mig?
Vi har precis kommit hem efter en skön helg hos svärmor på Öland, bara yngste sonen var med den här gången. Det var nog första gången som ingen av de äldre var med så det kändes lite annorlunda. Dessutom var svärfar inlagd på sjukhus över helgen för problem med ryggen så det var tre självklara personer som saknades. Men vi hade det bra i alla fall, vädret är ju fortfarande kanon! Var en sväng till stranden förstås på lördagen, jag badade inte, det var lite för kallt för mig !! Men Anton var i länge..

Mina svärföräldrars hus. Svärmors lavendel är bara så fin, jag har fått flera plantor av henne men de bara dör hemma hos mig, förstår inte vad jag gör för fel?!

Jag älskar ju lavendel och skulle helst vilja ha en lavendelhäck på framsidan av huset. Det har jag velat ha ända sedan vi var på franska rivieran för sådär 10 år sen och det var en lavendelhäck runt huset som vi hyrde. Det var så vackert och så det doftade på kvällarna! Helt fantastiskt!


På lördagkvällen grillade vi och här har vi grillmästaren själv, min man :)
Nu är det dags att hämta Anton som har varit på hockeyträning (försäsong)! Ha det gott i sommarvärmen! Kram Kicki

5 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

Vilka ljuvliga pioner.Jag kan känna lukten ända hit.Älskar pioner.Vilken underbar rosenbuske helt underbart.Ha en mysig tisdag kramiz ~~~~~RITA~~~~~.

Noga Utvalt sa...

Hej Kicki!
Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser att du varit på Öland! jag har tillbringat många somrar där då jag är född och uppvuxen i karlskrona. Mina föräldrar hyrde ofta stuga på Öland när jag var liten så det blev tradition att alltid försöka hinna med ett besök om året! Nu har jag dock inte lyckats med sedan jag flyttade till Storstaden, men så fort det finns tillfälle blir det en resa dit!

Håller med dig, lavendel är otroligt fint och dem doftar ljuvligt! jag har en i kruka på altanen som inte börjat blomma ännu....jag kanske inte heller lyckas med mina.

Ha det gott i sommarvärmen!
Kram Nadja

Lissboden sa...

Jag håller med inlägget i föregående kommentar. Det är nästan så att man känner doften av dina fina pioner. Jag vet inte vad rosorna heter men de var också underbara, kans New Dawn? Både rosor och lavendel är ju så underbara. Jag fick också smak på lavendel när vi hyrde ett hus på Franska Rivieran 2001.
Ha en bra vecka!
Kram/Maria

Nicole sa...

Så underbart med rosor och pioner!Tänk, att då syrenerna blommat över, då blir det snart dags för rosorna och pionerna. Och lavendel...
Tråkigt att din svärfar måste läggas in på sjukhus, hoppas att han är bättre nu. Deras hus ser jättetrevlig ut!

Ha en skön vecka!

Millas hem sa...

Både pioner och lavendel är favvisar i vår trädgård också!

Ja, doften är underbar!!

Kram Camilla