tisdag 7 juli 2009

Hemma igen!

Så är man då hemma igen efter en "lillsemester". I torsdags morse åkte vi mot Göteborg för att gå på Liseberg. Vi hade en riktigt skön dag, Mats och jag gick mest omkring och tittade på folk, fikade, tog en öl och myste. Anton och Emil såg man inte mycket av. De åker allt - ju hemskare desto bättre! Själv håller jag mig till Kållerado, Virvelvinden och Kaffekoppen - det är vad jag klarar av. Vi bodde på hotell över natten och på fredagen skulle vi vidare till Öland igen. Men först gjorde vi ett stopp på Skrea strand i Falkenberg. Det var ju 29 grader varmt så det var skönt med ett dopp i havet. Faktist mitt första bad i sommar.. precis ljummet..

På lördagen på Öland var vi på Lammet & Grisen, det är det bästa mina barn vet! En restaurang som serverar helstekt lamm och gris och man får äta så mycket man vill och orkar, och det är faktiskt jättegott. Och mina barn kan äta myyycket.... :D

Det var inte badväder på Öland men vi tog en promenad och tog ett par bilder på Öland som det är för mig:

Alla väderkvarnar förstås! Den här är jättefin och står på vägen ner mot stranden från mina svärföräldrar.



Och så alla små fiskelägen. Jag älskar havet och lukten; salt och tång, sand och torrt gräs. Mmm..

Så måste jag ju bara visa en bild på en vägskylt som finns på vägen ner mot sjön:

Den kom upp för några år sedan när mina svärföräldrar hade hund och jag tror/låtsas att det är de som är på bilden! Den är ganska kul tycker jag, har aldrig sett en sådan nån annanstans.

I onsdags kväll, kvällen innan vi åkte till Liseberg, hade jag ett par kompisar hemma. Vi brukar träffas en gång i månaden och skrapa triss (!) och för vinsten..hmm... tänker vi göra nåt kul, en resa kanske. Våra män gör samma sak, fast de tippar på hästar, och de har faktiskt gjort en resa redan, till Skottland. Jag bjöd på mackor och tilltugg plus en smarrig jordgubbstårta.

Idag är jag helt ensam hemma. Emil är med min man och jobbar och Anton har sovit över hos en kompis. Men äldste sonen David kommer hem och äter lunch om en stund så jag ska gå och laga till lite mat åt oss. Sen i eftermiddag ska jag ut i trädgården och rensa ogräs, det är inte klokt vad det växer!! Ha en fin tisdag och hoppas solen skiner på er, kram Kicki

4 kommentarer:

hemma hos lilla mej sa...

vad mysigt Göteborg och Öland vad skoj.Vad mysigtatt skrapa triss och göra något om ni vinner Mysigt.Smarrig tårta du har gjort......Ha en mysig tisdag kramizar ~~~~RITA~~~~.

Lissboden sa...

Hej!
Kul att du tittat in hos mig igen.
Ni verkar också haft en fin resa till både Västkusten och Öland. Jag tycker väldigt mycket om både Västkusten med sina underbara bad och Öland gillar jag för att det är så annorlunda natur.
Visst är det mysigt när de stora barnen kommer hem och hälsar på.
Ha en bra helg!
Kram/Maria

Fröken Tindra sa...

Åh vad jag gillar bilden av det lilla fiskeläget! Ser så himla lugnt och fridfullt ut.
Låter som om ni hade en trevlig tur!
Kram!!

Nicole sa...

Vilken härlig minisemester! 29 grader i vattnet, det kan man bara drömma om här...
Härliga bilder från Öland också!
Trevligt med ert lott/triss-gäng. Det är ju oftast större sällskap som kammar hem de större vinsterna, så kanske ni en dag står där med huvudvinsten ;).
Men ni har ju kul under tiden också, då ni får träffas!
Ha en trevlig fortsättning på veckan ;).