söndag 19 juli 2009

Dop och bak

Hej! Igår var vi på dop, dubbeldop, i Västervik. Bara Mats, jag och Anton från vår familj. Det var min systers två döttrar som döpte sina nyaste små, Jakob och Majken. Det var ett lättsamt och fint dop och det höll inte på länge alls i kyrkan. Efter själva dopet var det mat och tårta hos äldsta dottern och hennes familj. De bor i ett helt fantastiskt hus i centrala Västervik, de äldsta delarna är från 1700-talet och det har en port in från gatan och en mysig innergård. Helt perfekt för barnen och deras hund, de kan gå ut och in som de vill.

Deras fina hus, min lilla mamma och min syster syns också på bilden.
Vi åkte hemåt på kvällen men fick inte komma för tidigt för Emil hade några kompisar hemma och grillade, så vi åkte in i Vimmerby och kikade lite, åkte förbi Astrid Lindgrens värld. Vi har varit där för länge sedan när de äldsta barnen var små men Anton har aldrig sett det. Nu är han för stor, tycker han i alla fall..

Sedan åkte vi förbi Kvilleken, som troligtvis är Sveriges äldsta ek. Den har en enormt stor stam!

Jag vet att vi var och tittade på den när jag var liten, men det var längesen.. Vi har åkt förbi skylten så många gånger och sagt att vi ska åka och titta nån gång men det blir ju aldrig av. Inte förrän nu. Det är många pärlor man missar när man är ute och åker, man bara svischar förbi och det är så synd. Det är likadant när vi åker till Öland. Jag tror det är Katthult eller så är det Bullerbyn vi åker förbi utan att svänga av och titta. Nån gång ska det bli av! Inte har vi så bråttom egentligen?

Idag vräkte regnet ner när vi vaknade. Riktigt innesittarväder så vi satte på en film, en av sällskapsresorna, SOS. Det är så härlig miljö i den filmen, jag kan se den om och om igen. Likadant är det med Drömkåken med Björn Skifs, jag kan se den hur många gånger som helst, tycker Björn är så gullig!
Efter filmen åkte Mats till jobbet i Linköping och jag och Anton bakade maränger, Leilas sega maränger. Det skulle bli 9 st enligt receptet och de blev enorma! Jag kunde gott ha gjort 18 istället, de hade blivit stora då också!
Nu ska jag gå ner och fixa middag! Ha en fortsatt skön söndag! Kram Kicki

10 kommentarer:

Huset vid åkanten sa...

Hej!
Jodå, kattmamman finns också här! Och ursöta och charmiga är de ju de där små. Fast maken tycker att de är lite väl många...
Vilka fina maränger! Jag är jättesugen på att baka, men köket tar betydligt längre tid än beräknat för alla hantverkare är på semester, så det dröjer nog ett tag till innan jag kan provbaka i nya köket!
Ha det bra!
Pernilla

Fröken Tindra sa...

Vilka läckra maränger!! Bra att veta att de blir så stora om jag får för mig att baka så´na yr Leilas bok.
Bakdukarna/handdukarna köpte jag på Åhlens förra året.
Ha det gott!
Kram!

Caroline sa...

Eken ser ruskigt stor ut... Gottiga flasker med saft du fått till! Härligt med färsk sådan sommartid :)

Ha det bra, kram C.

Sussi's dreamzone sa...

Mums!! Vilka underbara maränger

Huset vid åkanten sa...

Hej!
De nya bänkskivorna dök upp för ett bra tag sedan nu. Har dock inte hunnit uppdatera med bilder. Men vi är jättenöjda! I nästa vecka kommer elektrikern och drar klart elen till lamporna under överskåpen, så sedan kan vi börja kakla. Det tar på det lite, sakta men säkert.
Ha en skön helg
Pernilla

Sussi's dreamzone sa...

Nej, vårt hus är inte så gammalt, eller allt är ju rellativt. Men det är bygt 1980. Jag försöker dock få in en lite äldre stil i huset....
Va kul med en Welsh. Glada djur!Vår springer är så tok nyfiken och måste ha koll på allt. Nu när vi renoverat så har han också var med vilken resulterat i att han har bårde färg och spackel på sig. Blir ett stort bad ikväll :)

Ha en skön fredag :)

Hallon & Blåbär sa...

Marängerna ser underbart goda ut!

Hoppas du får en bra söndag!

Nyanser av vitt sa...

Hej,
Välkommen in till mig och tävla i min första tävling som startar idag.
Kram Agneta

Huset på landet sa...

Så härligt med dubbeldop! Synd att er stora lilla kille blivit för stor för Astrid Lindgrens värld, för det är ju ett sånt ställe dit mamma och pappa gärna åker också ;).
Ha en skön vecka!

Huset på landet sa...

Hallå där! Å bor du i de härliga trakterna?? Vi kanske passerade din hemort då, vi for också t ex via Tranås. Härliga små städer där som strödda på ett pärlband. Lite besviken blev jag på den stora antikaffären som fanns i en lada utanför Vadstena. Jag har läst om den i flera bloggar och den skulle vara värsta fyndstället, men där fanns nästan inget alls?? Kanske det berodde på att sommarsäsongen börjar vara över...